Maalarinteippi

Maariteippi

Sininen maalarinteippi vai klassinen beige? Selvitämme käsitteet!

Maalausteippi tai maalarinteippi koostuu usein kreppi- tai sileästä paperista, joka on päällystetty liimalla (liimalla), joka peittää pinnan väliaikaisesti ylimaalausta vastaan.

 

Maalausteippi tai maalarinteippi on liimatuote, joka on useimmissa tapauksissa tehty ohuesta paperista, joka irtoaa helposti. Vuosien varrella on kehitetty lukuisia erilaisia ​​maalarinteippejä. Perusteet ovat usein samat. Suojaamaan tilapäisesti maalattavaa pintaa maalin joutumiselta peitetylle pinnalle.

Liima on yksi maalarinteipin tärkeimmistä osista. Sen on istuttava riittävän tukevasti alustalla ja kestettävä usein useita päällemaalauksia, samalla kun se on helposti poistettavissa jättämättä liima- tai liimajäämiä. Maalausteipin liiman tai liiman on myös kestettävä useimpia alustoja.

Nykyään on olemassa myös PVC-muovista valmistettuja maalarinteippejä esimerkiksi karheampien pintojen peittämiseen ulkona. Muovisia maalarinteippejä käytetään myös autoteollisuudessa ja maalipinnoissa, kun maalataan ohuita alueita, joissa teipin leveys on kapea. Maaliteollisuudessa käytetään myös polyesteristä valmistettuja maalarinteippejä silikoniliimalla kestämään korkeampia lämpötiloja.

Maariteipin rakenne

Maarinteipin rakenne voi vaihdella. Erityyppiset paperit ovat yleisin komponentti, jota voidaan tässä yhteydessä kutsua "selkämateriaaliksi". Tämä selkämateriaali voi koostua esimerkiksi seuraavista:

  • Kreppipaperi
  • Washi-paperi (ohut japanilainen paperi)
  • PVC- tai PET-kalvo

Paperisissa maalarinteipeissä taustamateriaali voi olla joko kyllästetty tai vettä hylkivä, jotta se kestää paremmin maalia ja antaa maalin murtautua nauhan läpi.

Teippissä olevia erilaisia ​​liimoja kutsutaan usein liimoiksi. Teipissä voi olla erilaisia ​​liimoja, kuten luonnonkumia, synteettistä kumia, akrylaattia tai silikonia. Näillä liimoilla on erilaiset ominaisuudet, jotta ne selviävät erilaisista peittotöistä.

  • Kumiliima Yleisin liimavalinta maalarinteipissä. Tämä on monipuolinen liima, joka tarttuu hyvin useille eri pinnoille ja kestää jopa muutaman päivän jättämättä liimajäämiä.
  • Akrylaatti  Akryyliliimaa käytetään yleensä silloin, kun maalarinteipin on kestettävä osittain korkeampia lämpötiloja, osittain ulkona maskaukseen. Akrylaattiliima kestää paremmin auringon UV-säteilyä kuin esimerkiksi kumiliima. On kuitenkin syytä lisätä, että jotkin synteettiset kumiliimat kestävät jossain määrin UV-säteilyä.
  • Silikoni Silikoniliima on yleisin maalarinteipeissä, joiden on kestettävä peittämistä korkeammissa lämpötiloissa. Esimerkiksi jauhemaalaus, jossa teippi altistuu korkeille lämpötiloille nuorina ja se on poistettava jättämättä liimajäämiä.

Oikean maalarinteipin valinta

Oikean maalarinteipin valinta on usein ratkaiseva lopputuloksen kannalta. Ratkaiseva kysymys on, onko maalarinteippi sisällä vai ulkona. Jos maskaus tehdään ulkona useita päiviä, kannattaa valita teippi, joka kestää UV-säteilyä ja korkeampia lämpötiloja kesällä. Muuten teippi saattaa "palaa" tai laskeutua liian kovaa alustaa vasten, mikä vaikeuttaa sen poistamista.

Valinta määrää myös se, onko maalattava maali liuotinpohjainen vai ei. On maalarinteippejä, jotka kestävät liuottimia paremmin kuin jotkut muut. Tapettien ja vastaavien herkempien pintojen maskauksessa on erikoistuotteita, jotka kiinnittyvät "erittäin löysästi" eivätkä siten vahingoita alustaa.

Ikkunoiden maalarinteippi

Sininen maalarinteippi sopii ikkunoihin, koska nämä tuotteet kestävät yleensä UV-säteilyä paremmin ja ovat riittävän paksuja kestämään usean maalauksen

 

.